Har du blivit delägare i ett dödsbo som tillhört en riktig fashionista av den gamla stammen? Då finns det säkert en del du vill ta vara på. Det kan röra sig om smycken, väskor, pälsar med mera. Men vad ska du göra med resten?
Vad ska man göra med ett dödsbo? Faktum är att du, om du är delägare, har vissa skyldigheter. Om ni är flera delägare i dödsboet ska ni gemensamt komma överens om hur ni ska göra med dödsboets tillgångar: ska ni sälja värdepapper eller fastigheter, och avsluta konton? Ni kan välja att en av er representerar hela dödsboet, men i så fall måste de andra skriva under en fullmakt som ger dig rätten att vara den enda representanten. Läs mer om de juridiska aspekterna av att ta hand om ett dödsbo.

Tänk också på följande:
Ett dödsbo är skattemässigt avslutat när
https://www.skatteverket.se/privat/folkbokforing/narenanhorigdor/avslutadodsboet.4.5a85666214dbad743ffecae.html
dödsboets alla tillgångar är skiftade, det vill säga uppdelade och överförda
deklarationen är lämnad för sista gången
över- eller underskott på skattekontot är reglerat, det vill säga när dödsboet har fått tillbaka eller betalat in skatten.
Dödsboet brukar oftast bli avslutat året efter dödsfallet.
Vad göra med det som går att sälja?
Du kan naturligtvis välja att anlita ett företag som tar hand om dödsbon, både avseende städning och tömning. Du kan läsa mer om detta på Dödsbo Stockholm.
Eller så väljer du att ställa till med loppis. Ett välfyllt hem kan resultera i en del pengar, även om varje sak säljs till ett lågt pris. Se bara till att du har gått igenom prylarna först, så att du inte råkar sälja något som det står Chanel på för en tia, och sen måste betala betydligt mer för att köpa tillbaka det.