My Merch Sweden

Behöver ni mer reklam till ert företag?

brodyr på kläder

Ska ni satsa på marknadsföring och reklam till ert företag? Det finns ju många satsningar på marknadsföring som kan leda olika bra till att göra företaget och verksamheten känd. Den traditionella marknadsföringen är ju att skaffa en annons i en tidning, göra reklam i TV eller på radion. Men det svåra med den slags marknadsföring är den att den är så svår att mäta. Hur kan man mäta räckvidden på en tidningsannons på papper? En digital annons är lite lättare att mäta, om du gör en annons som mäter klick. De är annonser på Googles sökmotor och på sociala medier. Då betalar man varje gång en kund klickar på ens annons. På så sätt vet du hur många som klickar på din annons. Men säg att det är väldigt många som klickar på din annons, bara för att sedan strunta i att köpa något när de väl har kommit till din hemsida. Då är det en väldigt dyr annonskampanj, där du inte får några affärer gjorda.

Funkar reklam på kläder?

Men det finns ju andra sätt att göra reklam; som inte kostar särskilt mycket och som får en stor räckvidd: Varför inte satsa på att göra reklam via dina anställda? Om du som är arbetsgivare, satsar på att ge dina anställda arbetskläder, och snygga sådana, är chansen stor att de vill bära kläderna, inte bara under arbetstid, utan även på sin fritid. Om du satsar på snygga kläder åt dina anställda, är ju chansen stor att de i sin tur gör de reklam för ditt företag. Om ni ser till så att företagslogotypen syns klart och tydligt på jackor, byxor, tröjor, t-shirts eller kepsar, så ser ni till att  de sprider reklam om att företaget finns och vilka produkter och tjänster som ni erbjuder. När de sedan rör sig ute på stan och bland kunder så är det också ett smart sätt att sprida reklam för företaget.

Hur funkar reklam?

Reklam och marknadsföring, säger de som vet detta, ska helst väcka känslor hos den som reklamen och marknadsföringen riktar sig till. Av den anledningen kan man ofta se ett lejon (som de flesta känner rädsla inför) innan man ser produkten som man vill göra reklam för. På liknande sätt kan man ofta se snabba bilar som tävlingskör innan man får se produkten man gör reklam för. Avsikten är att få till en hjärtklappning när du ser reklamen. När du sedan stöter på själva produkten ute i butiken så reagerar kroppen med hjärtklappning för att du har lärt dig förknippa varan med lejonet, eller de snabba bilarna, Hjärtklappningen får dig att tro att du gillar varan, eftersom hjärtklappning förknippas med varma känslor. Alltså grabbar du tag i produkten utan att ens fundera på varför du gör et.