My Merch Sweden

Bygg ut för att få plats med mer

Har din garderob svällt över alla bräddar? Drömmer du om en walk-in closet, men har ingen plats? Lösningen kan vara att göra en tillbyggnad på ditt bostadshus.

Hur mycket kläder har du hemma? Kanske har du mer än vad som ryms i din garderob, och ingen plats att ställa en ny garderob. Om du bor i en villa eller annat hus som du äger kan du undersöka möjligheterna att göra en tillbyggnad. Som kan läsa om på sajten tillbyggnad.net kan en tillbyggnad vara upp till 15 kvadratmeter stor, utan att du behöver ansöka om bygglov. Du behöver i de flesta fall endast göra en bygganmälan till kommunen. Det finns dock undantag, exempelvis om du bor i ett område som har klassats som kulturhistoriskt viktigt. 

Walk-in closet tillbyggnad

15 kvadratmeter på en våning, eller 7,5 kvadratmeter, gör det möjligt att förvara en hel del kläder. Kanske får du också plats med annat, det beror på hur stor garderob du har i dagsläget, och hur mycket du planerar att köpa framöver. 

Bygg en walk-in closet

En walk-in closet, eller klädkammare på hederlig svenska, är en dröm för många. Det är inte bara fashionistas som önskar sig detta, utan även många med hobbies som kräver extra förvaring. Det kan handla om en friluftsliv som vill ha sina tält och sovsäckar någonstans, en sportdykare, eller bara någon som gillar handarbete och vill ha sina tyger och garner nära till hands. 

Men hur skapar man en walk-in closet när man har begränsat med utrymme? Svaret är att bygga ut. Det är inte alla som kan bygga om ett kök till walk-in closet, som influencern Alice Stenlöf gjorde. Men om du bor i hus kan du kanske göra en tillbyggnad, som rymmer din klädkammare. Som alltid är det viktigt att planera noga. Vilka behov har du, och hur ska klädkammaren utformas för att svara mot dem?